Huawei werkt aan MediaPad M7 tablet met schermgat


Het lijkt er volgens deze afbeeldingen op dat Huawei een concurrent wil uitbrengen voor Apple's laatste iPad Pro's. Deze toekomstige Huawei MediaPad M7 krijgt ondersteuning voor een pen, toetsenbord en lijkt uitgerust te worden met een schermgat voor de selfiecamera.

Afbeeldingen van deze Huawei MediaPad M7 verschenen bij de Indiase collega's van 91Mobiles. Dat niet alleen, we hebben intussen ook een echte foto van de tablet. Maar eerst de renders van wat de M7 moet worden.

Huawei MediaPad M7

Duidelijk is dat Huawei de iPad Pro achterna gaat. De schermranden zijn zelfs nog dunner dan bij de MediaPad M6. En met accessoires zoals een pen en toetsenbord is de vergelijking compleet. Wat echter nog onduidelijk is; of de tablet naar Nederland komt. Zo hebben wij de Huawei MediaPad M6 hier maar mondjesmaat gezien. Dat kwam vooral omdat de tablet voornamelijk in China verkocht werd en exemplaren hier alleen via import terechtkwamen. Datzelfde gold voor de MediaPad M5 die wij hier ook nooit officieel zagen.

Punch-hole selfiecamera

De toekomstige MediaPad M7, tenminste als dat de uiteindelijke naam van deze 'Marx' tablet is, lijkt volgens de bron een Kirin 990-processor te krijgen met een USB-C poort. Meest opvallende eigenschap is z'n selfiecamera. Die zit in een schermgat links bovenin. Tot nu toe zagen we dit vooral bij smartphones terug, niet bij tablets.

Huawei MediaPad M7 hands-on

De camera achterop lijkt iets uit te steken en bestaat uit meerdere sensoren getuige de lengte ervan. We zullen mogelijk nog even geduld moeten hebben voordat we iets officieels over hem horen. De MediaPad M6 werd nog vrij recent aangekondigd.

Foto: Weibo


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel