Xiaomi kondigt bijzondere notch-vrije Mi Mix 3 aan


Het is Xiaomi gelukt een telefoon uit te brengen waarvan de gehele voorkant uit scherm bestaat zonder daarbij een notch te gebruiken. De Xiaomi Mi Mix 3 beschikt over een schuifmechanisme voor de selfiecamera. Hierdoor ontstaat een ongekende screen-to-body-ratio van 93,4%. De Mi Mix 3 wordt binnenkort in Nederland verwacht voor 326 euro.

Door dit ontwerp zit het 6,4 inch grote scherm van de Mi Mix 3 boven geheel tegen de rand aan, zonder onderbreking. Onderaan zit nog wel een zogenaamde kin. Daarmee is hij niet overdreven groot maar wel duidelijk waarneembaar. Jammer want Apple lukte het met de iPhone XR wel deze kwijt te raken. Het verwerken van de selfiecamera achter een schuifmechanisme is een nieuwe trend, ook Vivo en Oppo werkten er al eerder mee.

Xiaomi Mi Mix 3 met selfie-slider
Xiaomi Mi Mix 3 met uitschuifbare selfiecamera

Het OLED-scherm is een welkome vernieuwing ten opzichte van het IPS-paneel in de Mix 2S. Achterop zit een dubbele 12 megapixel camera die naast scherpte/diepte ook aan optisch inzoomen doet. Voorop wordt eenmaal uitgeschoven een dubbele selfiecamera zichtbaar van 24 + 2 megapixel die daarmee aan portretfotografie doet. Qua rekenkracht heeft Xiaomi gekozen voor Qualcomm's allerbeste; de Snapdragon 845-processor. Hieraan voegt het Chinese bedrijf opvallend veel werkgeheugen toe; 10 GB maar liefst. Veel meer dan nodig maar daarmee minimaliseer je wel wachttijden tussen het switchen van apps. Je kunt ook kiezen voor minder werkgeheugen; 8 en 6 GB. Het opslaggeheugen dat bij ieder model hoort loopt af van 256, 128 en 64 GB.

Speciale 5G-versie

De Xiaomi Mi Mix 3 verscheen woensdag 24 oktober al bij het Nederlandse Belsimpel in de schappen. Daar kost een los exemplaar 326 euro. Vermoedelijk is dit voor het 64 GB-model. Xiaomi heeft de Onyx Black, Jade Green en Sapphire Blue uitgebracht maar onduidelijk is of al deze kleuren hier uitkomen. Ook interessant; vanaf 2019 zal er een 5G-variant van de Xiaomi Mi Mix 3 uitkomen. Hebben providers nog even tijd om hun 5G-netwerken gereed te maken.


Prijsvergelijker Xiaomi Mi Mix 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Sapphire Blue Refurbished
€ 216,99 € 216,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Xiaomi Mi Mix 3


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel