HTC’s blockchain-telefoon ‘Exodus 1’ vanaf december verkrijgbaar

Afrekenen kan alleen in BTC of ETH


HTC's verwachte block-telefoon is aangekondigd. De Exodus 1 bevat diverse blockchain-technologie en zal vanaf december geleverd worden en is vanaf nu te pre-orderen. Betalen kan alleen in Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).

Je moet het HTC wel nageven; ze hebben een neusje voor dingen die uiteindelijk niets worden. Toen de eerste geruchten over een HTC blockchain-telefoon opdoken stond de Bitcoin-koers nog op een all time high. Iedereen stapte in bang de boot te missen. Ook bedrijven gingen in die hype mee waaronder nu dus HTC. Inmiddels is de rust in cryptocurrency-land weder gekeerd, winsten zijn verdampt en de lofzangen uitgedoofd als een stille kaars. De techniek die onze levens ging veranderen bleek een oplossing voor een niet bestaand probleem. En net nu we weer met beide benen op de grond staan kondigt HTC de mosterd-na-de-maaltijd Exodus 1 aan.

HTC Exodus 1
De HTC Exodus 1

En toch, zoals wel vaker bij HTC, brengen ze wel iets interessants. Zo bevat de HTC Exodus 1 een veilige enclave, volledig afgezonderd van het besturingssysteem. Hier kun je de sleutels tot je gegevens opslaan. Dat kunnen bitcoins zijn maar ook documenten. Om toch een decentrale blockchain te hebben kun je contacten aanwijzen waarmee je samen de informatie via een geheim algoritme deelt. Daarmee kun je ook je sleutels weer terughalen mocht je je telefoon kwijtraken. Briljant concept of een 'disaster waiting to happen'? Om dit geheime algoritme en de potentie van HTC's blockchain-techniek te onderwerpen aan testen vraagt HTC de hulp van de crypto-gemeenschap.

Ontvang een e-mail wanneer de Exodus 1 verkrijgbaar is

Afrekenen in Bitcoin

Naast een blockchain-telefoon is de HTC Exodus 1 een toestel met groot 6 inch Quad HD+ scherm, Snapdragon 845-processor, 6 GB aan RAM-werkgeheugen, 16 + 12 megapixel hoofdcamera, dubbele 8 megapixel selfiecam en 3500 mAh batterij. De Android-versie is O met nog geen woord over mogelijke updates. De behuizing is IP68 water- en stofbestendig met een transparante achterkant. Qua specs is het daarmee een kopie van de U12+. Op https://www.htcexodus.com is nu al een exemplaar te bestellen voor de prijs van 0,15 BTC of 4,78 ETH, omgerekend naar de huidige koers is dat ongeveer 840 euro. Dat is op dit moment 200 euro duurder dan de op het oog gelijkwaardige HTC U12+.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel