iFixit: Google Pixel 3 maakt nog steeds gebruik van LG-scherm


Google maakt voor de Pixel 3-serie gebruik van twee schermfabrikanten zo blijkt uit een teardown van iFixit. Zit er in de Pixel 3 XL een AMOLED-paneel van Samsung, in de kleinere Pixel 3 zit juist een scherm van LG. De pOLED-schermen van LG konden bij de Pixel 2 nog op stevige kritiek rekenen.

Het LG-paneel in de reguliere Pixel 3 komt als een verrassing, eerder nog bleek Google in de Pixel 3 XL van een Samsung-paneel gebruik te maken. Die kreeg van DisplayMate juist alle lof. Zij hebben het paneel in de kleinere Pixel 3 (nog) niet getest dus 'wetenschappelijk' vergelijkingsmateriaal hebben we nog niet. Maar omdat diverse testers al met beide toestellen aan de slag zijn gegaan hebben we wel een subjectief oordeel; het paneel lijkt op het oog meer dan prima.

LG-paneel in Google Pixel 3
Google Pixel 3 heeft wederom LG-scherm

Google maakt voor de Pixel 3 XL gebruik van een 6,3 inch groot scherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels, in de Pixel 3 zit een 5,5 inch scherm met 2160 bij 1080 pixels resolutie. Daarmee valt weliswaar de pixeldichtheid lager uit maar in de praktijk valt dat niet op. Dat komt omdat het grotere Samsung-paneel van een andere subpixelstructuur gebruik maakt. Kijken we naar het totaal aantal subpixels dan verschilt het namelijk niet zoveel. Afgaande van de positieve geluiden van vroege reviewers heeft LG afgelopen jaar flinke stappen gezet met haar OLED-panelen. Iets wat ook Apple opgevallen is; voor de iPhone XS worden naast panelen van Samsung ook LG-schermen gebruikt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel