Xiaomi toont randloze Mi Mix 3 met 5G-ondersteuning

Toestel met pop-up camera wordt in oktober verwacht


Xiaomi legt momenteel de laatste hand aan haar eerste telefoon met ondersteuning voor het snellere 5G-internet. De netwerken daarvoor zijn nog lang niet uitgerold, laat staan landelijk dekkend, maar iemand moet de eerste zijn en Xiaomi hoopt dat te zijn. En wel met deze Mi Mix 3 zonder schermranden of notch.

Een woordvoerder van Xiaomi zette onderstaande foto online op Twitter. Meestal zeggen woordvoerders helemaal niets over toekomstige producten maar Donovan Sung pakt het duidelijk anders aan. We zien een randloze Mi Mix 3 zonder notch, zonder kin maar wel met een 5G-icoontje. Terwijl wij hier momenteel van 4G genieten wordt aan de opvolger hard gewerkt. Die moet niet alleen veel sneller zijn, maar kent zoveel bandbreedte dat vrijwel alles en iedereen online kan. Het internet-of-things komt er aan.

Xiaomi Mi Mix 3
De Xiaomi Mi Mix 3 met 5G-ondersteuning

Vanwege het randloze scherm en het gebrek van een notch vermoeden we dat de selfiecamera uit het toestel schuift. Iets soortgelijks deed Oppo met de Find X die inmiddels in Nederland te bestellen is. Of deze Xiaomi Mi Mix 3 wel over een vingerafdrukscanner beschikt is afwachten, Oppo's variant is alleen met gezichtsherkenning te ontgrendelen waardoor je altijd even moet wachten totdat de camera uitgeschoven is. Xiaomi kondigt het toestel naar alle waarschijnlijkheid in oktober aan.

5G-telefoons

Het was lange tijd wachten totdat chipfabrikanten de 5G-modem en ontvanger klein genoeg hadden. Nu dat gelukt lijkt zijn telefoonfabrikanten de functie aan het testen. Verwacht het nodige 5G-geweld in 2019. Xiaomi is daarom niet de enige die met een 5G-telefoon komt. LG, Oppo en HTC werken allemaal aan de nieuwe generatie mobiel internet. Motorola bracht onlangs nog een Moto Mod-module uit waarin 5G-ondersteuning toegevoegd kan worden aan de Moto Z-modellen. Hoogstwaarschijnlijk zal 5G een hot-topic zijn tijdens het aankomende Mobile World Congress dat begin 2019 plaatsvindt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel