Samsung Galaxy S10 krijgt 5 kleuren en aparte chip voor AI


Er zijn wederom enkele geruchten over de aankomende Galaxy S10 van Samsung binnen. Ditmaal over het toekomstige kleurenschema en er is iets meer bekend over de rekenkern. Zo krijgt de S10 mogelijk een aparte chip voor kunstmatige intelligentie (AI); een zogenaamde NPU. Ook fabrikanten zoals Huawei en Apple passen die momenteel toe.

Daarmee lijkt het er op dat Samsung met de Galaxy S10 zich meer wil richten op kunstmatige intelligentie. Om dit mogelijk te maken krijgt de Exynos 9820 als eerste Samsung-processor een aparte NPU (neural processing unit). Deze chip kan berekeningen die nodig zijn voor kunstmatige intelligentie veel sneller uitrekenen. Alhoewel de S9, S9+ en Note 9 ook al functies hebben die leunen op kunstmatige intelligentie richt Samsung en in tegenstelling tot sommige andere fabrikanten nog niet erg op AI.

Samsung Galaxy S6 edge in Green Emerald
Ook de Galaxy S6 kwam in het groen uit

Ook ontvingen we berichten over het toekomstige kleurenpalet waarin de S10 straks verkrijgbaar zal zijn. Naast het traditionele zwart en wit worden dat hoogstwaarschijnlijk grijs, roze en groen. Die laatste klinkt misschien nieuw maar Samsung bracht haar vlaggenschip eerder al eens uit in deze Green Emerald-optie. De grijze en roze uitvoering klinken ook bekend maar die worden wel iets anders dan de huidige kleuren. Grote vraag is waar de blauwe (Coral Blue), paarse (Lilac Purple) en gouden (Sunrise Gold) uitvoering blijven. Mogelijk volgen die later, iets wat Samsung wel vaker doet. De lancering van de Samsung Galaxy S10 ligt op moment van schrijven nog redelijk ver weg en wordt niet voor 2019 verwacht. Traditiegetrouw lanceert Samsung haar Galaxy S-vlaggenschip ergens in het eerste kwartaal aan.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S10
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
128 GB Green Refurbished
€ 185,99 € 189,98   Bekijk
Amazon
128 GB Black
€ 369,90 € 380,90   Bekijk
bol.com Partner
128 GB White
€ 459,00 € 459,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel