Bewegende beelden tonen instap Sony Xperia L3

L3 heeft vingerafdrukscanner weer aan de zijkant zitten


Dankzij opgedoken CAD-tekeningen heeft @onleaks een filmpje van de aankomende Xperia L3 online gezet. Een instap Sony dus met dubbele camera en een vertrouwde plek voor de vingerafdrukscanner. In plaats van de achterkant zit die nu weer op z'n vertrouwde plek; de zijkant.

De beelden verschenen on een blog van Pricebaba die daarvoor een samenwerking met @onleaks aanging. De opvolger van de Xperia L2 krijgt vermoedelijk een 5,7 inch groot beeldscherm wat daarmee een fractie groter is dan z'n voorganger. Mogelijk is dit een gevolg van het wegbezuinigen van de schermranden boven en onder. Die lijken bij de L3 aanzienlijk kleiner geworden.

Achterop vinden we ditmaal een dubbele camera die net als de iPhone onder elkaar in de linkerbovenhoek geplaatst zijn. Welke resolutie(s) Sony toepast is nog even onduidelijk. Op de L2 werd nog gebruik gemaakt van een 13 megapixel camera dus denk iets in die richting. Bovenop het toestel vinden we een 3,5 millimeter audio-jack voor je eigen favoriete koptelefoon en aan de rechterzijkant vinden we de vingerafdrukscanner. Voor Sony is dat een vertrouwde plek al plaatsten ze hem de afgelopen modellen juist aan de achterkant. Onderop is ruimte gevonden voor een USB-C poort voor opladen. Of de Xperia L3 aan snelladen of draadloos laden doet weten we nog niet.

Aankondiging Xperia L3

Sony kondigde de Xperia L2 aan in januari van 2018. Het ligt dus voor de hand dat deze L3 ook in januari wordt aangekondigd, mogelijk tijdens de CES-beurs in Las Vegas. Die start dinsdag 8 januari en loopt tot zaterdag 12 januari. Qua prijs denken wij aan 249 euro, voor dat bedrag kwam z'n voorganger op de markt. Verwacht voor deze prijs wel een telefoon van plastic en mogelijk met matige MediaTek-processor.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel