Apple iPhone 7 en 7 Plus duurder dan voorganger(s)


De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de duurste iPhones die Apple hier ooit uitbracht. De prijs ligt wederom hoger dan vorig jaar, die op zijn beurt weer duurder was dan het model daarvoor. In twee jaar tijd steeg de prijs met € 70.

Een reden voor de prijsverhoging geeft Apple niet. Tijdens de presentatie van de iPhone 7 en 7 Plus meldde Apple nog trots dat de prijs gelijk bleef. Dat geldt dus niet voor Nederlanders. Vreemd genoeg zijn de instapmodellen bij de Duitsers 10 euro goedkoper dan hier. Een voor de hand liggende reden voor de prijsverhoging is dat het 16 GB instapmodel plaatst heeft gemaakt voor 32 GB. Toch is geheugen door de jaren zoveel goedkoper geworden dat dit nauwelijks een reden mag zijn.

Apple iPhone 7 Jet Black
Mooi zwart mag wat kosten

Een prijsverhoging voor de iPhone zet zich al langer in. Een iPhone 5s en 6 kostte bij introductie € 699. De iPhone 6s werd met 749 euro flink duurder. De iPhone 7 kost nog eens twee tientjes meer. En er is op prijsgebied nog meer slecht nieuws. De nieuwe gitzwarte 'Jet Black' uitvoering is niet in een 32 GB uitvoering verkrijgbaar maar alleen in een 128 of 256 GB versie. De prijzen beginnen daar dus bij 879 euro voor een iPhone 7. Wil je het grotere model met dubbele camera dan beginnen de prijzen bij 1.019 euro. Apple geeft ook meteen een waarschuwing voor het nieuwe Jet Black model. De glanzende achterkant loopt namelijk kans op "microscopische oneffenheden". In andere woorden; hij loopt kans op krassen. Mocht je dat risico niet willen lopen dan zul je een hoesje moeten aanschaffen. Ontneemt meteen zicht op die mooie nieuwe uitvoering.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Prijsvergelijker Apple iPhone 7 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Jet Black
€ 379,00 € 379,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel