Google geeft Android nieuw logo met 3D-mascotte


Android, het grootste mobiele besturingssysteem ter wereld, heeft vanaf vandaag een nieuw logo. Google schrijft de naam nu voor het eerst met een hoofdletter. Wat blijft is de Android-robot. De mascotte, genaamd bugdroid, ziet er wel meer 3D uit.

In het kort

  • Naam voortaan met hoofdletter geschreven
  • Bugdroid-mascotte krijgt 3D uiterlijk
  • Ook in 2014 en 2019 werd logo gewijzigd
  • Wijziging pas vanaf Android 14 goed te zien

Het is niet de eerste keer dat Android een nieuw logo krijgt. In 2014 werd het futuristische lettertype vervangen en in 2019 wederom, toen door een beter leesbare variant. Dat was tevens het jaar dat Google afscheid nam van desertnamen om versies aan te duiden. De opvolger van Android Pie werd Android 10.

New Android logo for 2023
Het nieuwe Android-logo vanaf 2023

Ook de mascotte, genaamd bugdroid, kreeg enkele malen een update. Zo kreeg hij een aantal keer een andere kleur, met de nadruk op groen. En vanaf 2019 gebruikt Google alleen nog maar het hoofd van de robot. De wijziging van vandaag houdt die trend in stand, maar de robot wordt wel realistischer met een 3D uiterlijk. En hij zal niet alleen groen zijn, maar wordt dynamischer waarmee hij volgens Google de dynamiek van het merk moet benadrukken.

Android 14

Gebruikers zullen weinig merken van het nieuwe logo. Het lettertype oogt nagenoeg gelijk als voorheen, behalve dat Android nu met een hoofdletter wordt geschreven. Mogelijk zien we het nieuwe logo pas goed terug wanneer Google Android 14 vrijgeeft.

Dat had eigenlijk al moeten gebeuren maar lijkt opgeschoven te zijn naar oktober. Google houdt op 4 oktober haar jaarlijkse Made By Google-evenement waar ook de Pixel 8 en 8 Pro gelanceerd zal worden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel