T-Mobile en Tele2 Nederland gaan per direct verder als Odido


T-Mobile Nederland en Tele2 mobiel gaan samen verder als Odido. De wijziging gaat per direct in. De zustermerken Ben, Simpel en Tele2 Thuis blijven ongemoeid.

In het kort

  • Odido nieuwe naam van T-Mobile en Tele2 NL
  • Wijziging gaat per direct in
  • Odido richt zich op onbeperkt data en bellen
  • T-Mobile en Tele2 NL al sinds 2017 samen
  • Odido kent 4 verschillende abonnementen

Bij elkaar opgeteld bedient Odido 8 miljoen klanten. Naast mobiele telefonie biedt Odido, net als T-Mobile en Tele2 voorheen ook deden, glasvezelinternet en TV aan. Odido belooft in haar persbericht de mens centraal te stellen en niet de achterliggende techniek. Het verzuimt echter te vermelden welke andere gevolgen de naamswijziging voor mensen heeft. Zo weten we niet lopende abonnementen of prijzen veranderen.

Inside of an Odido Retail Shop
Een Odido-winkel, binnenkort bij jou om de hoek

T-Mobile en Tele2 in Nederland

T-Mobile Nederland was tot 2022 onderdeel van Deutsche Telecom. De Duitse telecomreus was al sinds 2015 op zoek naar een koper voor de Nederlandse tak van T-Mobile. In 2011 werd die koper gevonden in de private-equityfirmas Apax en Warburg Pincus. Met de verkoop ging een bedrag gemoeid van 5,1 miljard euro.

Tele2 betrad in 1997 de Nederlandse markt en begon in 2001 met het aanbieden van mobiele telefonie. Het behaalde nooit een groot marktaandeel, wat reden was voor een fusie met T-Mobile Nederland in 2017. Na het voltooien van de samensmelting in 2019 werd geleidelijk het Tele2-netwerk opgenomen in die van T-Mobile.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Odido hoopt op ieder adres 5G-dekking te kunnen aanbieden met proposities die mikken op onbeperkt data en bellen. Er zullen 4 verschillende abonnementen komen, waaronder Odido Samen Unlimited waarbij familieleden of anderen de bundel kunnen delen. Verder claimt Odido 100% gebruik te maken van groene stroom en sponsort het FC Utrecht, Team NL van NOC*NSF en Join Us wat zich richt op de mentale gezondheid van jongeren.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel