Xiaomi 14 eerste die MIUI vervangt door HyperOS


Fans van Xiaomi zullen vanaf 2024 hun geliefde MIUI zien veranderen in een nieuw mobiel platform. Vanaf dan gaat Xiaomi geleidelijk over naar HyperOS. Echter, niet ieder Xiaomi-toestel ontvangt dit nieuwe mobiele besturingssysteem.

Eind 2021 kondigde Xiaomi al aan om te stoppen met de naam Mi. We zien de naam daarom al geruime tijd niet meer terug bij de telefoons. Uitzondering was MIUI. Dat is Xiaomi's benaming voor haar besturingssysteem. Het op Android-gebaseerde platform gaat straks als HyperOS door het leven.

Xiaomi HyperOS

Het eerste toestel dat standaard met HyperOS geleverd wordt is de Xiaomi 14. Dat toestel wordt nog in 2023 verwacht. Huidige Xiaomi-telefoons moeten mogelijk tot 2024 wachten. Dan hoopt Xiaomi haar transitie naar HyperOS te voltooien.

Op Android gebaseerd

Net als MIUI zal HyperOS gebaseerd zijn op Android en daarmee in staat zijn om Android-apps te draaien. Hoe HyperOS er uit ziet weten we nog niet, er zijn nog geen screenshots verschenen. Naast telefoons is het de bedoeling dat HyperOS ook op andere productcategorieën zal draaien.

Via: Android Authority

Als eerste de 14 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel