Qualcomm kondigt Snapdragon 8 Gen 3 aan, bedoeld voor vlaggenschip voor 2024


Qualcomm heeft haar nieuwste mobiele processor aangekondigd; de Snapdragon 8 Gen 3. Deze chip zal het merendeel van de meest krachtige telefoons voor 2024 aandrijven. Bedrijven als Samsung, OnePlus, Xiaomi en Oppo staan in de rij om ze te bemachtigen.

Qualcomm kondigt ieder jaar een nieuwe versie van haar high-end Snapdragon-chipset aan. De meest krachtige bevindt zich in de 8-serie, wat de Snapdragon 8 Gen 3 de meest krachtigste van dit moment maakt. De derde generatie Snapdragon 8 werd tijdens het Snapdragon Summit Keynote aangekondigd.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
Fact sheet Snapdragon 8 Gen 3

De Snapdragon 8 Gen 3 is volgens Qualcomm met name goed in AI-berekeningen en camera-mogelijkheden. De grafische prestaties moeten overeenkomen met die van de meest recente game consoles.

Specificaties

Qualcomm heeft de Snapdragon 8 Gen 3 gebouwd op een 4nm procédé met 1 prime core op 3.3 GHz, 5 performance cores op 3.2 GHz en 2 efficiency cores op 2.3 GHz. De Kryo CPU presteert tot 30% beter dan z'n voorganger terwijl het tegelijkertijd 20% energiezuiniger is. De GPU presteert 25% beter waarbij de Ray Tracing tot 40% beter is.

Snapdragon 8 Gen 3 in telefoons

De eerste producten met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 worden de komende weken verwacht. Volgens geruchten zal Xiaomi binnenkort als eerste een telefoon met de Snapdragon 8 Gen 3 aankondigen; de Xiaomi 14. Volgens Qualcomm volgen merken als ASUS, Honor, OnePlus, OPPO, realme, Sony, vivo en ZTE snel.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel