DxOMark test Apple iPhone 8 Plus als beste cameratelefoon ooit


De experts van DxOMark hebben aan de iPhone 8 Plus de hoogste score ooit toegekend. Het onlangs uitgekomen toestel scoort een indrukwekkende 94 waarmee het in één klap zowel de Google Pixel als HTC U11 onttroont. Die behaalden nog een score van 90.

DxOMark test al langer camera's van mobiele telefoons en doet dat op een zeer grondige en objectieve manier. Vorig jaar vernederde nieuwkomer Google door met de nieuwe Pixel meteen de beste cameratelefoon ooit af te leveren. HTC wist uiteindelijk dezelfde score als die van de Pixel te evenaren met haar glimmende U11. Nu gaat Apple er dus met de eer vandoor. En niet alleen de iPhone 8 Plus scoort bovengemiddeld goed, ook de kleinere iPhone 8 doet het met een score van 92 beter dan de concurrentie.

DxOMark score Apple iPhone 8 Plus

De Apple iPhone 8 Plus behaalt z'n hoge score door een verbeterde HDR-functie, gezichtsherkenning en uitstekende zoom. Ook het vastleggen van bokeh, het onscherp maken van de achtergrond, maakt indruk op de testers van DxOMark. De iPhone 8 Plus blinkt met z'n dubbele camera hier speciaal in uit. Toch waren er niet overal lovende woorden. Zo zou het scherpstellen niet altijd even snel zijn en qua videokwaliteit weet de 8 Plus de Google Pixel niet te overtreffen; 89 tegen 91. Toch heeft Apple haar videokwaliteit flink weten te verbeteren en vooral het herkennen van gezichten gaat hem dit keer goed af. Het wachten is nu op de concurrentie al zullen die er een hele kluif aan hebben om de score van 94 te evenaren of verbeteren.


Prijsvergelijker Apple iPhone 8 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Gold
€ 449,00 € 449,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 8 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws