Asus brengt 5 varianten van ZenFone 4 in Nederland uit


Asus heeft gisteravond de ZenFone 4-familie voor Europa aangekondigd. Vijf van de zes modellen komen ook daadwerkelijk naar Nederland. Het zijn de ZenFone 4, ZenFone 4 Selfie, ZenFone 4 Selfie Pro en twee varianten van de ZenFone 4 Max. Het vlaggenschip, de ZenFone 4 Pro, komt hier niet uit.

Enkele modellen uit de ZenFone 4-familie waren al aangekondigd, behalve voor Europa. Asus presenteerde haar Europese line-up gisteravond tijdens een event in Rome. Bijzonder aan de ZenFone 4-familie is dat alle modellen met een dubbele hoofdcamera of selfiecamera zijn uitgerust. Dat gecombineerd met de scherpe prijs moet ze erg concurrerend maken. Leider van de groep is de ZenFone 4 met een dubbele hoofdcamera. Asus maakt gebruik van een Sony-sensor en een 120 graden groothoeklens met een lichtsterke f/1.8 aperture.

Asus ZenFone 4
ZenFone 4

Het beeldscherm kent een diagonaal van 5,5 inch en de processor is van het type Snapdragon 630 en wordt bijgestaan door 4 GB aan werkgeheugen. De batterij kent een capaciteit van 3.330 mAh en het opslaggeheugen is 64 GB groot. Gecombineerd met een adviesprijs van 499 euro maakt hem een interessant alternatief voor de high-end vlaggenschepen die inmiddels tegen de duizend euro kosten.

ZenFone 4 Max-serie

Misschien in tegenstelling tot je zou verwachten komt Asus ook met een kleinere ZenFone 4 in de vorm van de ZenFone 4 Max. Deze is in 5,2 inch en 5,5 inch verkrijgbaar en krijgen de cryptische namen ZenFone 4 Max (ZC520KL) en ZenFone 4 Max (ZC554KL). De Max slaat hier niet op het schermformaat maar juist om de batterij. Bij het 5,2 inch model is deze 4.100 mAh groot, bij het 5,5 inch model zelfs 5.000 mAh. Niet alleen moet dit volgens Asus een lange batterijduur opleveren, je kunt hem zelfs als powerbank voor andere apparaten gebruiken.

Asus ZenFone 4 Max
De ZenFone 4 Max-familie

ZenFone 4 Selfie-serie

Daarnaast introduceerde Asus ook nog een tweetal smartphones met dubbele camera's die juist voorop zitten. Gecombineerd met aparte software moet dit extra creatieve selfies opleveren. De selfiecamera op de reguliere Asus ZenFone 4 Selfie krijgt een 20 megapixel camera met 120° groothoeklens voor extra brede selfies. Ook is er een selfieflitser aanwezig die volgens Asus zacht licht geeft wat natuurlijker huidstinten oplevert. Ook achterop zit een redelijke camera van 16 megapixel groot met extra snelle autofocus zodat scherpstellen in een mum verloopt.

Asus ZenFone 4 Selfie
ZenFone 4 Selfie

Ben je een echte selfie-prof dan zal de ZenFone 4 Selfie Pro je aanspreken. Ook hier een dubbele selfiecamera waarmee je maximaal 24 megapixel selfies schiet. De hier toegepaste sensor vangt twee maal zoveel licht op waarmee je ook in donkere omgevingen heldere selfies schiet. Ook hier vinden we een 120° groothoeklens zodat je niet alleen jezelf maar hele groepen tegelijk op de foto krijgt. Asus roemt het toestel verder voor z'n 4K-resolutie selfie-video's. Alle aangekondigde ZenFone 4-modellen zijn nu al als pre-order beschikbaar en worden vanaf 30 september in de winkels verwacht. Prijzen voor de ZenFone 4 beginnen bij 599 euro, 199 euro voor de ZenFone 4 Max 5.2, 249 euro voor de ZenFone 4 Max 5.5, 299 euro voor de ZenFone 4 Selfie en 399 euro voor de ZenFone 4 Selfie Pro.

Asus ZenFone 4 Selfie Pro
ZenFone 4 Selfie Pro

Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel