Asus komt met ZenFone 4 Max: dikke batterij en dubbele camera


Asus heeft wederom een nieuwe ZenFone uitgebracht. Dit exemplaar beschikt over een dubbele camera en een forse 5000 mAh batterij. Op zich geen unieke eigenschappen behalve dat het hier om een betaalbare mid-range telefoon gaat.

Asus brengt al langer ZenFone Max-telefoons uit waaronder de onlangs nog door ons geteste ZenFone 3 Max. Betaalbare modellen met een behoorlijk grote accu. Dat geldt ook voor de ZenFone 4 Max die met een capaciteit van 5000 mAh een flink dikkere batterij kent dan de 5.5 inch grote ZenFone 3 Max. En dat terwijl het beeldscherm wel even groot is; 5.5 inch. Asus brengt naast een grote batterij met een vermoedelijk lange accuduur nog een nieuwigheidje uit; een dubbele camera. Normaliter zien we deze alleen terug bij de duurdere high-end modellen. De Asus ZenFone 4 Max moet omgerekend 207 euro kosten.

Asus ZenFone 4 Max
De batterij van de ZenFone 4 Max gaat 2 dagen mee

Het wil namelijk dat de ZenFone 4 Max in Rusland al wordt aangeboden voor een verkoopprijs van 13.900 Russische roebel. Dat model wordt verder uitgerust met een metalen behuizing in drie kleuren, Qualcomm Snapdragon 430 (of 425) met 2 of 4 GB aan werkgeheugen terwijl het opslaggeheugen te krijgen is in 16, 32 en 64 GB. De dubbele camera achterop zijn beiden 13 megapixel en kennen een groothoeklens van maximaal 120° en een lichtsterkte van f/2.0. Dankzij hybride autofocus stelt hij in 0,03 seconde scherp. De selfiecamera telt 8 megapixel terwijl de lens een beeldhoek kent van 85° met een aperture van f/2.2. Er is bovendien een naar voren gerichte flitser aanwezig om je selfies van extra licht te voorzien. Asus voorziet de ZenFone 4 Max van diverse selfie-functies om je huid te egaliseren en automatische correcties door te voeren. Photoshop heb je klaarblijkelijk niet meer nodig. Wanneer wij de ZenFone 4 Max hier in de winkels mogen begroeten is nog niet geheel duidelijk, daarover later hopelijk meer.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel