Nexus-benchmark geeft mogelijk naam Android L weg; Android Lion


Is het heel gek te denken dat versie 5 van Android, Android Lion gaat heten? De vorige versie heette immers KitKat, naar het snoep. En Nestlé heeft nog een andere lekkernij in het assortiment dat toevallig met de letter L begint.

Terug naar vorig jaar september. Toen kondigde Google geheel onverwachts een samenwerking met Nestlé aan. Android 4.4 ging KitKat heten naar de gelijknamige chocoladerepen. Voor die tijd noemde we Android 4.4 steevast 'Key Lime Pie'. We dachten destijds nog aan een grap maar de mascotte kwam in de tuin van Google en de website was er helemaal op aangepast.

Nestlé Lion
Android Lion? Zou zomaar kunnen!

Dit jaar houdt Google het erg vaag. Android 5.0 is al aangekondigd maar wordt nog steeds officieel "L" genoemd. Er is nog geen officiële naam. Een mogelijkheid is dat Google achter de schermen nog de deal met Nestlé aan het afronden is. Er zou echter ook een heel andere verklaring kunnen zijn, we zullen het simpelweg moeten afwachten. De naam Lion duikt nu op in een benchmark van wat nieuwe Nexus-telefoon zou moeten zijn. Bedenk dan echter dat we op een soortgelijke manier ook de naam 'Lemon Meringue Pie' en 'Lollipop' al zijn tegengekomen.

Bron: @EmtLeaks


Prijsvergelijker Google Nexus 5

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel