Bewijs dat Android L ‘Lemon Meringue Pie’ gaat heten stapelt zich op


Het ziet er steeds meer naar uit dat de definitieve naam voor Android L 'Lemon Meringue Pie' gaat worden. Verwijzingen naar 'LMP' duiken momenteel als paddestoelen op. Eerder nog gold de naam 'Lollipop' als belangrijke kandidaat.

Ergens is het best vreemd dat Google de officiële naam van Android L nog niet bekend heeft gemaakt. Wat hebben ze te verbergen? Mogelijk een samenwerking met een nieuwe snoepjesfabrikant zoals ze dat destijds met KitKat hebben gedaan? Die naam werd echter direct bekend gemaakt dus dat lijkt nu niet het geval. Hoe het ook zij, de bewijzen voor 'Lemon Meringue Pie' stapelen zich intussen op.

Bewijsstuk 1: diverse verwijzingen naar "LMP" in de broncode van Android (AOSP) en de SDK.
Bewijsstuk 2: een WiFi-certificaat met daarin de vermelding "LMP".

Android L preview

Vooral de vele verwijzingen in de broncode zijn "hard bewijs". De bestanden zijn rechtstreeks afkomstig van Google en zijn omdat ze open source zijn publiekelijk toegankelijk. Toch houden we nog even een slag om de arm; Google kan op het laatste moment altijd besluiten voor iets anders te gaan. We zullen vermoedelijk tot september moeten wachten voordat we definitieve naam van Android L te weten zullen krijgen. Dan volgt mogelijk ook de volgende Nexus-telefoon en -tablet. Lemon Meringue Pie is trouwen een taart met een vulling van citroen en een topping van schuim. Van Android 4.4 KitKat ging trouwens het gerucht dat hij zonder samenwerking met KitKat gewoon 'Key Lime Pie' had geheten. Mogelijk dat Google daarom nu bewust voor een 'taart'-naam kiest.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel