Screenshots Android “L” uitgelekt


Er zijn twee screenshots uitgelekt van de nieuwe versie van Android die mogelijk morgen wordt aangekondigd. Ze werden opgemerkt door een oplettende Reddit-gebruiker. Inmiddels zijn de plaatjes verwijderd.

Een officiële naam heeft de volgende generatie Android nog niet, maar de meeste geruchten spreken over Lollipop of Lemon Meringue Pie. Versie 5 van Android zal naar alle waarschijnlijkheid morgen tijdens Google I/O worden aangekondigd. Natuurlijk lijkt Android 5 op z'n voorganger, behalve dan de letter "L" in de statusbalk.

Android Lollipop
Eerste screenshots Android Lollipop/Lemon Meringue Pie?

In diezelfde statusbalk zien we een belletje met een streep erdoorheen. Volgens de bron is dat een nieuwe Android-functie die notificaties deels kan negeren. Handig voor als je gek wordt van de grote hoeveelheid storende notificaties. Verder valt op dat de Chrome-app niet schermvullend wordt getoond. Mogelijk betekent dit dat apps als zwevende apps gebruikt kunnen worden, vergelijkbaar met de QSlide-functie op nieuwere LG-telefoons. Mocht de volgende generatie Android morgen worden aangekondigd dan valt te verwachten dat de Nexus-telefoons die als eerste zullen krijgen.

Via: AndroidPolice.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel