Microsoft gaat eenvoudige Nokia's standaard met Opera Mini uitrusten

· 1 reactie


Microsoft heeft een deal gesloten met Opera om alle eenvoudige Nokia-telefoons met de Opera Mini-browser uit te rusten. Het gaat dan niet om de Windows Phone-telefoons maar om telefoons draaiend onder Series 30+, Series 40 en Asha.

Microsoft vervangt hiermee de Xpress-browser van Nokia. Bestaande gebruikers met bijvoorbeeld een Asha-telefoon wordt aangeraden te upgraden naar Opera Mini, nieuwe modellen krijgen de browser standaard mee. Onduidelijk is wat het lot van Nokia's Xpress-browser hiermee is, maar het laat zich raden.

Opera Mini web browser on Nokia Asha
Dit is voortaan standaard

Opera Mini kent al een groot marktaandeel onder featurephones en dat zal daarmee alleen nog maar groter worden. Momenteel zijn 250 miljoen telefoons ermee uitgerust. 100 miljoen daarvan draaien Android. Handig aan Opera Mini is dat data gecomprimeerd wordt zodat het minder data kost om op internet te surfen. Gebruikers met een featurephone beschikken doorgaans niet over een hoge databundel. Hierdoor kan er toch volwaardig gesurft worden zonder veel geld uit te hoeven geven. Voor wat betreft Windows Phone is het eigen Internet Explorer nog steeds de standaard.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel