Samsung Galaxy Z Fold2 verbreekt pre-order record ondanks hoge prijs


In thuisland Zuid-Korea gaat het momenteel hard met de verkoop van de Galaxy Z Fold2 5G. Niet gek voor een telefoon met een adviesprijs van 2000 euro.

Nu is alles relatief. Er zijn namelijk al 50.000 exemplaren besteld, iets wat de komende weken kan oplopen tot 60.000. Voor een Galaxy S-telefoon of iPhone zouden dat geen noemenswaardige aantallen zijn, maar voor een 2000 euro kostende telefoon is het goed nieuws. Vooral omdat van de voorganger van de Fold2 eerst slechts 1000 exemplaren beschikbaar waren. Ook die batch werd snel besteld waarna er alsnog 30.000 exemplaren besteld werden.

Samsung Galaxy Z Fold 2 in Mystic Bronze
De opvouwbare Fold 2 in Mystic Bronze

Samsung zelf noemt geen verkoopaantallen, net als bij de OG Galaxy Fold. We moeten het dus met cijfers van insiders en analisten. Die zullen afwijken van de definitieve cijfers maar de trend is wel dat de aantallen omhoog gaan. Het is ook een opsteker voor Samsung na de valse start die de Fold in eerste instantie kende. De foldable-markt zit sowieso in de lift. Er komen steeds meer fabrikanten bij die een opvouwbaar toestel uitbrengen. Samsung probeert intussen met verschillende vormgevingen die markt zo goed mogelijk te bedienen. Naast de Fold2 heeft het de Flip in het assortiment en het gerucht gaat dat hier binnenkort een Surface Duo-achtig toestel aangekondigd gaat worden.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Brown Refurbished
€ 699,99 € 703,98   Bekijk
bol.com Partner
Majestic Black
€ 799,00 € 799,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel