BlackBerry verkoopt 200.000 keer de Passport


BlackBerry lijkt met de opmerkelijke Passport eindelijk weer eens een bescheiden succes te hebben. Het toestel ging al 200.000 keer over de toonbank en was binnen 6 uur uitverkocht op BlackBerry's eigen website.

Ook bij online retailer Amazon ging het hard; daar ging de Passport na 10 uur op "uitverkocht". Hij stond daar zelfs enige tijd bovenaan het lijstje van meest verkopende telefoon! Toch is het nog vroeg om te juichen. Vergeet namelijk niet; Apple verkocht in nagenoeg dezelfde tijd maar liefst 10 miljoen iPhones. Toch is het een mooie opsteker voor BlackBerry.

Blackberry Passport angle
De Passport is met z'n vierkante 4,5 inch scherm een bijzondere verschijning

De Passport wordt door BlackBerry neergezet als een powertool. Vooral zakelijke gebruikers zouden kunnen profiteren van het uitzonderlijk brede beeldscherm. Spreadsheets staan direct en beeld en ook door documenten en e-mailberichten hoeft niet meteen te worden gescrold. Het toestel zal ook in Nederland spoedig verkrijgbaar worden. BlackBerry zelf is in de tussentijd in rustiger vaarwater terechtgekomen. Het aandeel profiteert daar gestaag bij. Het aandeel ging de afgelopen 6 maanden met maar liefst 18% omhoog.

Bron: BusinessWeek.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel