BlackBerry geeft officieel startschot voor vierkante Passport


BlackBerry heeft dan eindelijk haar vierkante Passport officieel aangekondigd. Het bestaan ervan was al geen geheim en zelfs z'n opmerkelijke uiterlijk was al bekend. De opmerkelijke Passport moet nog voor het eind van het jaar in Nederland uitkomen.

De Passport is een telefoon bedoeld voor professionals. Mensen die niets geven om games en die niet telkens op Facebook en Instagram kijken. De BlackBerry Passport is bedoeld om werk mee te verrichten. Spreaksheets en documenten, dat soort dingen.

BlackBerry Passport

Daarvoor is het 4,5 inch grote vierkante scherm uitermate geschikt. Met name omdat hij erg breed is. Gevolg is wel dat het hele toestel ook erg breed is: 90,3 millimeter. Dat is anderhalf keer zo breed als Apple's vorige iPhone. De afmetingen komen (niet verrassend) overeen met een standaard paspoort. Ondanks die grote afmetingen telt het toetsenbord slechts drie rijen. De spatiebalk is verwerkt in de onderste rij en dat kan in het begin even wennen zijn.

10.3

De Passport komt met BlackBerry OS 10.3 dat naast verbeteringen ook enkele nieuwe features kent. Belangrijkste daarvan is Assistant. Een spraak gestuurde assistent vergelijkbaar met Siri en Cortana. Ook nieuw is de Amazon Appstore met talloze apps die stuk voor stuk gebaseerd zijn op Android. Toegang tot de Google Play Store heeft de Passport namelijk niet. BlackBerry maakt ook melding van BlackBerry Blend. Hiermee kun je op je PC reageren op berichtjes en mailtjes die je op je telefoon hebt binnengekregen. Het werkt onder Mac OS X 10.7 en hoger en Windows 7 en hoger. Maar wie een Android-tablet of iPad heeft kan ook met Blend aan de slag. Een handige manier die de grens tussen computer en telefoon nog verder doet vervagen.

De BlackBerry Passport ligt vanaf vandaag in 5 landen in de winkel. Nederland krijgt samen met meer dan 30 andere landen ook de beschikking over het toestel nog voor het eind van het jaar. Reken op losse toestelprijzen van 649 euro.


Prijsvergelijker BlackBerry Passport

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Passport


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel