Huawei Mate 30 volledig te zien in betrouwbare persrenders


We hebben diverse renders binnen van de aankomende Huawei Mate 30. De afkomst maakt dat we geneigd zijn ze klakkeloos over te nemen; de immer betrouwbare @evleaks. Neem een kijkje naar wat Huawei op 19 september gaat aankondigen.

Het is niet de eerste keer dat we wat voorbij zien komen van de Huawei Mate 30. Onzekerheid over z'n uiterlijk is er dus niet. Dat geldt niet over z'n bruikbaarheid en lancering buiten China. Zoals de vlag er nu bijhangt mag het toestel niet met Google-diensten zoals Gmail en de Play Store gelanceerd worden. Hoe je die dan toch op de Mate 30 moet gebruiken is nog even een raadsel.

Huawei Mate 30 Huawei Mate 30 achterkant
De Huawei Mate 30 in Emerald Green

Bijzonder aan het toestel is z'n scherm dat wel erg ver over de rand valt. Dit wordt ook wel een Waterfall Display genoemd en dat sterk denken aan Samsung's Edge-toestellen. Hoe bruikbaar het scherm in de praktijk is moet nog maar blijken. Er zal in ieder geval iets verzonnen moeten zijn om onbedoelde aanrakingen te negeren. Bij normaal vasthouden lijk je namelijk het scherm al aan te raken.

Huawei Mate 30 Waterfall Display
Het Waterfall Display loopt tot ver over de rand

Zoals gebruikelijk bij @evleaks krijgen we geen specificaties, maar alleen plaatjes. We zullen het dus moeten doen met eerdere geruchten. Die spraken over een telefoon met viervoudig Leica-camerasysteem. Van het toestel moet naast een reguliere uitvoering ook een Pro en Lite-variant uitkomen. Die laatste is hetzelfde als de recentelijk gelanceerde Huawei nova 5i Pro en kent een rond schermgat in plaats van een notch. De Huawei Mate 30 en Pro komen uit in de kleuren Space Silver, Cosmic Purple, Black en Emerald Green.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel