Dit is de Huawei Mate 30 Pro met Waterfall Display


De op 19 september aangekondigde Huawei Mate 30 Pro laat zich vroegtijdig zijn. Renders van het toestel geven zowel z'n voor- als achterkant prijs.

We moeten het Huawei nageven; de Mate 30 Pro ziet er niet meteen uit zoals de meeste telefoons vandaag de dag. Dat lijkt te komen door de boven- en onderkant. In plaats van recht lijkt deze wat afgebogen tot over de voorzijde. Een echt voorkantvullend scherm heeft de 30 Pro daarom niet. Vooral niet omdat er een behoorlijke notch toegepast is.

Huawei Mate 30 Pro render

De renders komen wel een beetje als mosterd na de maaltijd. Eerder dook namelijk al officieel persmateriaal van het toestel uit. De renders van vandaag bevestigen wat we al wisten. De brede notch zou bedoeld zijn voor diverse sensoren, mogelijk voor nauwkeurige gezichtsherkenning. Het scherm 'rolt' links en rechts over de rand wat een soort waterval-effect geeft. Achterop zien we een ronde cameramodule met daarin 4 Leica-camera's.

Leica Quad camera

Die camera setup belooft het belangrijkste onderdeel van de Huawei Mate 30 Pro te worden. Geruchten spreken van een cameraresolutie van tenminste 40 megapixel en een lens met tenminste f/1.4 opening. Verder valt op dat er geen volumetoetsen te vinden zijn. Huawei kondigt bovenstaande Mate 30 Pro op 19 september aan in München. Onduidelijk is nog of hij vanwege de Amerikaanse boycot met Google-apps uit komt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel