Sony lijkt compactere Xperia 1 uit te brengen


Sony komt met nieuwe telefoons, dat weten we. En hadden we het eerder nog over de Xperia 2, mogelijk gaat het toch om een heel ander toestel. Een compacte uitvoering van de Xperia 1 bijvoorbeeld. Tenminste als we dit nieuwe gerucht mogen geloven.

Niet lang geleden schreven we hier over de Xperia 2. Een lichte aanpassing van de bestaande Xperia 1. We vroegen ons meteen het bestaansrecht af omdat de verkoop van de '1' nog lekker op stoom moet komen. Nu blijkt het verschil toch wat groter te zijn want in plaats van een flinke 6,5 inch krijgt deze Sony Xperia een compactere 6,1 inch scherm mee.

Sony Xperia 2 Compact
Nieuwe Xperia Compact?

Bovenstaande foto's zijn afkomstig van Winfuture die vaker persafbeeldingen van onaangekondigde telefoons publiceert. Nu mogen we een toestel met 6,1 inch scherm niet echt compact noemen maar kleiner is hij wel dan de 6,5 inch van de Xperia 1. Daarom verwachten we niet dat Sony de Compact-lijn nieuw leven inblaast maar en compacter model is wel erg welkom.

Toekomstige naam

Een uiteindelijke naam hebben we nog niet voor je al zingen de namen Xperia 1s, 1v en 1r wel rond. Dat komt overeen met de strategie van andere merken. Zo heeft Samsung de Galaxy S10e in het assortiment, Apple de iPhone Xr en Google de Pixel 3a. Dat zijn allemaal modellen die net iets kleiner zijn dan het vlaggenschip maar wel redelijk gelijkwaardige specificaties.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel