Microsoft-oprichter verruilt Windows Phone voor Android

· 1 reactie


Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates heeft z'n Windows Phone ingeruild voor een Android-smartphone. Microsoft zelf geen nauwelijks nog aandacht aan mobiele telefoons waarmee de overstap op Android eerder symbolisch is.

Dat Gates nu met een Android-telefoon belt bleek uit een interview met Chris Wallace op Fox News. Daar schaamt de Microsoft-oprichter zich allerminst voor want zijn Android-smartphone zou voorzien zijn van "veel Microsoft-software". Onlangs nog sloot Samsung een deal met Microsoft om standaard diverse Microsoft-apps mee te leveren dus mogelijk gaat het om een Samsung-telefoon. Welk model precies wordt in het interview niet duidelijk maar het zou ons niet verbazen als het een S8, S8+ of Note8 is.

Bill Gates bij Fox News Sunday
Microsoft-oprichter Bill Gates

Voorheen gebruikte Gates overigens een Windows Phone maar de laatste Lumia-telefoon die Microsoft heeft uitgegeven dateert alweer van februari 2016. Dit illustreert hoeveel aandacht er binnen Microsoft is op de telefoonmarkt. Alhoewel het bedrijf achter de schermen nog wel bezig is met de ontwikkeling van Windows 10 voor telefoons staat de ontwikkeling op product-gebied nagenoeg volledig stil. Er gaan wel geruchten over een Surface Phone maar daar horen we eigenlijk weinig meer van. Overigens was Gates niet, zoals vele Amerikanen, te porren voor een iPhone. De Microsoft-oprichter had altijd al weinig goede woorden over voor Apple-producten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel