5,5 inch grote iPhone 6 heeft mogelijk dual window-modus


Iedereen die wel eens een iPad in handen heeft gehad heeft gemerkt dat sommige schermen er anders uitzien in landscape dan in portrait. Afhankelijk van hoe je het apparaat houdt andere schermen dus. De 5,5 inch grote iPhone 6 heeft dat mogelijk ook.

Apple lijkt hiermee het 5,5 inch grote scherm van iPhone 6 toch beter te willen benutten dan de 4,7 inch grote variant. Hiermee komt de grootste iPhone nog duidelijker tussen een iPad en iPhone in te zitten dan al werd aangenomen. Voorlopig lijken alleen sommige Apple-apps er gebruik van te maken zoals de kalender, contacten en Game Center. Ontwikkelaars van andere apps zullen deze nieuwe mogelijkheid apart moeten inbouwen.

iOS simulator screenshot Adaptive UI
De kalender in landscape

Deze optie werd ontdekt door in de iPhone Simulator handmatig een resolutie te forceren van 736 x 414. Dit correspondeert niet met de uiteindelijke resolutie maar zal vermoedelijk een veelvoud daarvan zijn. Overigens zal de 4,7 inch grote iPhone 6 zich net als een huidige 4 inch iPhone gedragen. Er wordt niet meer info getoond dan nu al het geval is. Apple kondigt de volgende iPhone dinsdag 9 september officieel aan. Of het naast de 4,7 inch grote iPhone ook de 5,5 inch variant laat zien is nog onduidelijk.

Bron: 9to5mac.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel