Voorlopig geen PSP of Bravia telefoon in Nederland


Uit een interview met Sony Ericsson's senior marketing manager, Richard Dorman, blijkt dat we voorlopig geen PSP telefoon hoeven te verwachten op Nederlandse bodem. Hetzelfde geldt overigens voor een Bravia telefoon.

"It is not a focus for us ... at the moment," zijn de exacte woorden van Richard Dorman op vragen over een PSP en Bravia telefoon van het Japans/Zweedse bedrijf. Echter laat hij wel een kier open voor de mogelijkheid, maar dit zal zeker niet de komende 12 maanden gebeuren.

Een Bravia telefoon met ondersteuning voor mobile TV bestaat momenteel al in Japan en vindt daar gretig aftrek. Technisch gezien is het dus goed mogelijk om de telefoon ook op het Europese continent te verkopen, echter is het gezien de achterstand die de Europese markt momenteel ondervindt met het uitrollen van mobiele TV niet erg waarschijnlijk dat Sony Ericsson zich daarop de komende tijd zal focussen.

Goed nieuws dus voor Nokia die onlangs hun N-Gage concept nieuw leven heeft ingeblazen door het als dienst aan te bieden via hun laatst aangekondigde OVI content dienst. Weliswaar flopten de N-Gage toestellen van de Finse nummer 1 van toestel leveranciers, vandaar dat Nokia het spelconcept heeft losgekoppeld van de toestellen en nu als download gaat aanbieden voor nieuwe toekomstige Nokia's. Het is niet ondenkbaar dat Sony Ericsson geleerd heeft van deze les en het daarom niet aandurft om een PSP telefoon op de markt te brengen.

Voorlopig geen PSP telefoon in Nederland
Dit zullen we voorlopig niet snel tegenkomen

Toch is het wel opmerkelijk gezien het verleden van Sony Ericsson. Wat altijd gekozen heeft om toestellen op de markt te brengen die de nadruk leggen op één enkele eigenschap welke zichzelf reeds eerder in de markt bewezen heeft. Het Walkman concept bijvoorbeeld en niet te vergeten de Cybershot serie. Allemaal producten van Sony die onder dezelfde naam grote bekendheid hebben opgebouwd. Hetzelfde overigens voor de PSP als spelplatform en de Bravia als TV.

Waarom dan geen PSP telefoon voor andere markten? De belangrijkste reden die hiervoor kan worden gegeven is de vraag welk effect een PSP telefoon zal hebben op de reeds slechte verkoopcijfers van de PSP. Het bedrijf zal alleen overgaan tot deze stap als de PSP het einde van zijn natuurlijke levenscyclus heeft bereikt. Echter omdat dit scenario zich al lijkt te voltrekken is het niet geheel ondenkbaar dat het bedrijf overgaat tot het ontwikkelen van een PSP telefoon.

Ondanks dit hoeven we voor volgend jaar geen PSP telefoon te verwachten, en hetzelfde geldt voor een Bravia telefoon. Voor die laatste zal de markt zich sowieso eerst moeten hebben bewezen, en dat zal pas het geval zijn wanneer operators grootschalig mobiele TV gaan aanbieden. En aangezien zelfs de Europese Commissie zich daar onlangs mee heeft bemoeit, zal dat hoogstwaarschijnlijk niet snel gaan gebeuren.

Bron: Mobile today


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel