Nokia gaat content aanbieden via nieuwe dienst


Vandaag heeft Nokia in een persconferentie in Londen een nieuwe Internet based dienst aangekondigd genaamd OVI. OVI staat voor een device onafhankelijke dienst waar content te downloaden is en communities te vinden zijn.

Met OVI (http://www.ovi.com) wil Nokia al haar vele honderden miljoenen Nokia gebruikers bereiken en content aanbieden. Content als muziek en games. Daarnaast is Nokia van plan om met OVI alle huidige en toekomstige internet services te bundelen. Deze dienst is overigens niet alleen via Nokia devices benaderbaar, maar ook via de PC.

Nokia gaat content aanbieden via nieuwe dienst
Nokia wil huidige Nokia gebruikers content aanbieden via OVI

Zo wil Nokia hun eigen muziekdienst via OVI exploiteren zodat consumenten eenvoudig muziek kunnen downloaden en beluisteren op en via hun telefoons. Tevens kan via de Nokia online music store verloren muziek eenvoudig en gratis opnieuw gedownload worden. De store is te bereiken via http://music.nokia.com. Momenteel zijn songs die via deze nieuwe online store gedownload worden afspeelbaar met de Nokia 5310 XpressMusic, Nokia 5610 XpressMusic, Nokia 5700 XpressMusic, Nokia 6267, Nokia 6500 classic, Nokia 6500 slide, Nokia 6555, Nokia 7500 Prism, Nokia 7900 Prism, Nokia N75, Nokia N76, Nokia N81, Nokia N81 8GB, Nokia N91 8GB, Nokia N95 and Nokia N95 8GB.

Met een eigen music store betreedt Nokia een zwaar beconcurreerde dienst. Nokia is niet van plan om songs voor een goedkopere prijs aan te bieden. Het is dus nog maar de vraag of Nokia op deze markt voet op de grond zal krijgen. Overigens kunnen ook andere music store's gebruikt worden om muziek mee te downloaden. Het is de keus aan de consument.

Andere content wat via OVI aangeboden wordt zijn games. Het N-Gage concept is ons bekend. Nokia heeft eerder specifieke producten uitgebracht waarop spelletjes gespeeld kunnen worden, met de geflopte N-Gage telefoons. Nokia wil er nu voor zorgen dat games op vrijwel alle nieuwe telefoons gespeeld kunnen worden. Nokia trekt wat dat betreft het N-Gage platform los van de apparaten en introduceert het als dienst. Spelletjes die we kunnen verwachten zijn onder andere FIFA08 en de Sims. Meer informatie over het N-Gage concept is te vinden via http://www.n-gage.com

OVI wordt in het vierde kwartaal uitgerold in Europa. Specifieker gezegd zal de dienst in november beschikbaar zijn in het Engels. Andere talen en meer diensten worden begin 2008 verwacht.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel