iPhone 5 voor zowel GSM als CDMA?

· 1 reactie


De geruchtenmachine rondom de iPhone 5 draait op volle toeren. Sommige daarvan klinken ongeloofwaardig, maar het gerucht dat vandaag opdook is waarschijnlijk een stuk plausibeler dan eerdere onbevestigde berichten.

De iPhone 5 zou een heuse wereldtelefoon zijn, die zowel CDMA als GMS-netwerken ondersteunt. Daarmee gaat Apple weer terug naar een enkele versie van de iPhone, want op dit moment bestaan voor beide netwerktypen een verschillende versie van de iPhone. De CDMA-versie is niet bruikbaar op een GSM-netwerk, en vice versa. Een groot probleem is dat niet, maar een enkele versie zou de productie van de smartphone vergemakkelijken.

11110vzwiphonecomp
Details laten nu nog het verschil tussen de CDMA en GSM-versie zien

CDMA is een veelgebruikte techniek buiten Europa. Verizon, een van de grootste operators in de Verenigde Staten, maakt gebruik van deze techniek. Groot nadeel van CDMA is dat je niet gebeld kunt worden terwijl je op je smartphone aan het internetten bent. Net als in die goede oude tijd met 56K-inbelmodems houdt internet de lijn bezet. De snelheden die je haalt via zo'n netwerk zijn wel te vergelijken met de snelheden van niet-CDMA operators.

Bron: Engadget.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel