"Sony hernoemt S1 naar Tablet S"


Sony presenteerde aan het begin van dit jaar twee tablets, de S1 en S2. De eerste was een tablet in het gebruikelijke formaat, zoals dat van de iPad, de tweede een dubbelvouwend apparaat met twee schermen.

Naar verluidt verandert Sony de naamgeving van de S1. Over de S2 wordt met geen woord gerept De 'normale' tablet zou op de markt komen als Sony Tablet S. Dat het getal is verdwenen doet vermoeden dat de buitenissige S2 het veld heeft geruimd. De nieuwe tablet van Sony draait op Android Honeycomb, en wordt volgens geruchten geüpdatet naar Android 4 Ice Cream Sandwich zodra deze versie beschikbaar is.

2011115 s1

Sony voegt zich met de tablet in een rij van grote electronicaconcerns die zich bezighouden met de productie van tablets. Veel van hen, zoals Samsung en LG, kozen voor Android Honeycomb als besturingssysteem. Hoewel de verkopen nog tegenvallen, en het aantal special tablet-apps voor Honeycomb nog gering is, hebben de fabrikanten alle vertrouwen in het OS van Google, zo blijkt. De Sony Tablet S komt in september op de markt.

Bron: Unwiredview.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel