Sony komt met twee Android-tablets


Sony brengt twee tablets op de markt, de S1 en S2. Het Japanse bedrijf installeert Android 3.0 Honeycomb op beide tablets. Meest opvallend is de S2, die twee schermen heeft. De S1 heeft één 9.4 inch scherm.

Beide tablets hebben zowel WIFI als 3G-toegang. De Sony Tablet S1 heeft een 9.4-inch groot scherm. Volgens de Japanners heeft deze tablet een ideaal zwaartepunt, wat zorgt voor stabiliteit en een comfortabele greep.

Sony S1 S2
Soney S1 (links) en S2 (rechts)

Dubbel scherm

De Sony Tablet S2 heeft twee 5.5-inch displays die zijn in te klappen. De twee schermen kun je los van elkaar of samen gebruiken. Als je de displays combineert kunnen ze gebruikt worden als één groot beeldscherm, je kunt ze ook inzetten voor verschillende functies, zoals het afspelen van een video op één scherm en de bedieningsknoppen op het andere scherm.

S1

Sony komt tegelijkertijd met een pakket diensten voor de tablets 'Sony Tablet' genoemd. Volgens de Japanners biedt dit pakket een entertainmentervaring waarbij gebruikers onderweg en wanneer ze maar willen kunnen genieten van cloud-based diensten. "Wij hebben als doel het creëren van een nieuwe levensstijl door consumenten hardware, waaronder ‘Sony Tablet’, te integreren met content en netwerk”, zegt Kunimasa Suzuki, chef van de nieuw opgerichte de Consumer Products & Services groep van het bedrijf.Praat mee over dit artikel