Verkoopcijfers Motorola XOOM vallen tegen


Motorola presenteerde de XOOM als een iPad-killer, maar daar lijkt het vooralsnog niet van te komen. Het aantal verkochte exemplaren blijft achter bij verwachtingen die het Amerikaanse bedrijf had.

Motorola wist tot nu to 200.000 XOOMs te verkopen. Dat klinkt als een behoorlijk aantal, maar vergelijken met de grootste concurrent, de iPad, is het peanuts. In het eerste kwartaal van 2011 zette Apple 4,7 miljoen van haar tablet af. Belangrijke oorzaak hiervan is de prijs van de XOOM. Het lukte Motorola niet om de XOOM onder het prijsniveau van de iPad op de markt te zetten.

De Motorola XOOM was de eerste tablet op de markt die op Android 3.0 Honeycomb draait. Dit mobiele OS van Google is vanaf versie 3.0 geschikt gemaakt voor het gebruik op tablets. Google wil niet alleen op de smartphonemarkt, maar ook op de tabletmarkt een behoorlijk deel van het marktaandeel van Apple afsnoepen. Dat lijkt een behoorlijke uitdaging te worden. Er volgen nog meer tablets met Android 3.0, zoals de Samsung Galaxy Tab 10.1, die een nieuwe aanval op marktleider Apple zullen inzetten.

Bron: Tablet-news.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel