Stephen Elop spreekt zich uit over tablets


De CEO van Nokia, de Canadees Stephen Elop, heeft zich op de Finse TV uitgesproken over een toekomstige tablet van Nokia. Het goede nieuws: het bedrijf werkt aan een tablet. Het slechte nieuws: we moeten nog lang geduld hebben.

Elop schetst de huidige situatie op de tabletmarkt: Er zijn tweehonderd tablets te koop, waarvan slechts één de overduidelijke marktleider is. Volgens de Canadees heeft het geen zin als Nokia zich als 201e in de rij voegt met een dertien-in-een-dozijntablet. Hij wil dat voorkomen, en heeft daarom mensen aan het werk gezet om met een tablet te komen die genoeg onderscheidend is van de rest van de markt.

MeeGo of Windows?

Nokia heeft een aantal opties als het gaat om het besturingssysteem. MeeGo, het gezamenlijk met Intel ontwikkelde mobiele OS dat gebaseerd is op Linux. Dat OS is geschikt voor tablets, en zou dus op een nieuwe tablet van Nokia kunnen draaien. Het bedrijf heeft recent een deal gesloten met Microsoft om haar smartphones uit te rusten met Windows Phone. In het verlengde daarvan is het goed denkbaar dat Nokia een Windows-versie die geschikt is voor tablets gebruikt. Naar verluid is Windows 8 meer dan de huidige editie van het OS geschikt voor apparaten met een touchscreen.

Bron: Yle.fi


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel