Toshiba presenteert Regza Tablet


Na het mislukken van de Folio 100 doet Toshiba opnieuw een poging de tablet-markt te betreden. Het Japanse bedrijf komt met een tablet die gebaseerd is op Android 3.0 Honeycomb.

Deze Regza Tablet, die de concurrentie aan moet gaan met andere op Android 3.0 Honeycomb gebaseerde tablets, maar vooral met de iPad 2, komt voor iets meer dan 700 dollar op de markt. Dat is een tegenvaller, want voor dat geld heb je alleen WiFi-verbinding op je tablet. Een verbinding met 3G-netwerken zit er voorlopig niet in bij Toshiba.

Regza tablet

De specs van de tablet zijn verder in orde. De Japanners rusten de tablet uit met een Nvidia Tegra 2 processor, die in andere tablets, zoals de Motorola XOOM, heeft bewezen razendsnel te zijn. De tablet heeft een 10.1 inch scherm. In vergelijking met de concurrentie is de tablet aan de dikke kant: anderhalve centimeter. De Regza Tablet komt in een hele serie Regza-producten, waarin ondermeer ook een TV en een Bluray-speler zit. De tablet is volgens Toshiba speciaal gemaakt om met deze apparaten te verbinden.

Bron: Crunchgear.com



Praat mee over dit artikel