Samsung geeft teaser voor ronde Gear S2 smartwatch


Samsung heeft tijdens de introductie van de Note 5 en S6 edge+ een teaser video laten zien voor een nieuwe ronde smartwatch. Het horloge krijgt de naam Gear S2 en lijkt een geheel eigen ecosysteem van apps te krijgen.

Samsung zal de Gear S2 tijdens de IFA op 3 september in Berlijn aankondigen en verder demonstreren. Tijdens de video zagen we wel alvast enkele functies voorbijkomen. Te denken valt aan een hartslagmonitor, Nike+ ondersteuning en diverse Samsung specifieke functies zoals S Voice en S Health.

Samsung Gear S2
De Samsung Gear S2

Geruchten over een ronde smartwatch van Samsung gaan al veel langer. Het bedrijf gaf al een SDK vrij voor ontwikkelaars zodat die al vroegtijdig aan de slag konden met schrijven van apps. Informatie die het daarbij verstrekte wees al op een ronde smartwatch met een eigen platform en met eigen apps. Vermoedelijk maakt Samsung gebruik van Tizen waar ook andere smartwatches zoals de Gear S onder draait. Tot dusver heeft Samsung nog niet erg veel succes geboekt met haar smartwatches maar het hoopt met een rijker ecosysteem en volwassener software daar verandering in te brengen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel