“Android P wordt onthuld op 20 augustus”


Nu Google haar laatste preview update gaf van Android P wordt het tijd ons op te maken voor z'n definitieve onthulling. Volgens nieuwe berichten moet dat 20 augustus gaan gebeuren. Dan hopen we ook eindelijk z'n daadwerkelijke naam te horen.

De datum van 20 augustus is afkomstig van @evleaks die onderstaande afbeelding op z'n tijdlijn plaatste. We zien de kalender van de maand augustus met in het hokje van 20 augustus de letter 'P'. Nu zegt Evan het wel met heel weinig woorden maar ga er maar vanuit dat we op maandag 20 augustus de onthulling van Android P gaan meemaken.

Android P op 20 augustus

Google richt zich met Android P niet zozeer op nieuwe functies en een nieuw uiterlijk maar juist op bewustwording en optimalisaties. De Digital wellbeing-functies moeten ons van een smartphoneverslaving behoeden. Een speciaal dashboard met statistieken en kunnen instellen van restricties moet daar bij helpen. De Wind Down-functie moet je nachtrust juist op gang brengen. Verder bouwt Google ondersteuning in voor de gewraakte schermnotch. Sommige Android-telefoons beschikken er al over maar nu komt er speciale ondersteuning vanuit het besturingssysteem. Er is een maximum van twee, onder en boven het scherm, en mogelijk wordt Google's eigen Pixel 3 XL ook met een notch uitgerust. Verwacht trouwens de Pixel 3-generatie niet tijdens het 20 augustus event, die worden mogelijk op een later moment aangekondigd.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel