Fairphone bereikt doel van 1 miljoen euro voor Fairphone 3


Fairphone, de fabrikant van eerlijke smartphones met conflictvrije materialen, wil uitbreiden en heeft daarvoor de hulp ingeroepen van crowdfunding. Geld wordt niet gedoneerd maar is een converteerbare lening zodat je mede-eigenaar wordt van het bedrijf. Van de opbrengst wordt onder andere de Fairphone 3 ontwikkeld.

Veel mensen staan er niet bij stil maar je telefoon bestaat uit diverse materialen waaronder metalen die door kinderhanden uit mijnen wordt gehaald. Niet iedereen slaapt daar prettig bij en daarom kwam Fairphone al in 2014 uit met een smartphone bestaande uit conflictvrije materialen, makkelijk te recyclen en repareren is en waarvoor toeleveranciers een eerlijke prijs krijgen. In 2015 volgde de Fairphone 2 en om de stap naar de Fairphone 3 mogelijk te maken was nieuw kapitaal nodig. Met het behalen van de 1 miljoen-mijlpaal is dat doel gehaald.

Ook wil Fairphone nu groeien in de Europese markten waar het al gevestigd is. Als de mijlpaal van 2 miljoen bereikt wordt zal het proberen om de handel in kobalt eerlijker te maken. Ook zal het dan uitbreiden naar Scandinavië en Zuid-Europa. Het meest ideaal is wanneer het bedrijf 2,5 miljoen ophaalt want dan zal het bedrijf haar telefoons als een service willen verkopen. 'Fairphone as a Service' hoeven dan niet zelf een Fairphone te kopen maar huren die vergelijkbaar met het vorige leasen van telefoons.

Fairphone 3

Zoals gezegd is het bedrijf aardig op weg met het behalen van de 1 miljoen mijlpaal. Het bedrijf moet nu voldoende middelen in kas hebben om over te gaan op de ontwikkeling van de Fairphone 3. Dat mag ook wel want de Fairphone 2 dateert uit juni 2015 al is het onlangs nog wel voorzien van het relatief nieuwe Android 7.1. Het is voor een dergelijk oud toestel vrij bijzonder dat een fabrikant nog updates uitbrengt. De Fairphone 3 zal ook ongetwijfeld weer bestaan uit conflictvrij tin, tantaal en wolfraam, eerlijk kobalt en fairtrade goud. Dat alles heeft een prijs en dat maakt de Fairphones wel duurder dan gemiddeld, dat is dan ook meteen het grootste nadeel.

Bron


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel