Fairphone 3

Geef je mening en win €50
Nog niet aangekondigd
Fairphone 3

Hier vind je alles over de Fairphone 3 waaronder prijzen los of met abonnement, reviews, specificaties en nieuws.

Ontvang een e-mail wanneer de 3 verkrijgbaar is


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Fairphone 3 in het nieuws


Beschrijving van de Fairphone 3

De Fairphone 3 is een nog niet aangekondigde telefoon van Nederlandse bodem. Het bedrijf achter Fairphone heeft in juli via crowdfunding geld binnen gehaald om de Fairphone 3 aan te kondigen. Hoe het toestel er uit komt te zien, welke specificaties hij heeft en hoe duur hij is moet allemaal nog blijken. Duidelijk is wel dat de Fairphone 3 een duurzaam ontwerp heeft bestaande uit eerlijke materialen.

Fairphone streeft er naar om voor de Fairphone 3 ook eerlijk kobalt te winnen. Dat materiaal is een belangrijk onderdeel van batterijen en komt grotendeels uit Congo waar de werkomstandigheden niet altijd even wenselijk zijn. Maar ook het milieu heeft te leiden onder de winning van kobalt uit de mijnen van Congo. Reden voor Fairphone om een eerlijker keten te onderzoeken en te vinden.

Fairphone heeft aangekondigd de Fairphone 3 op 27 augustus aan te kondigen. Het toestel krijgt als eerste Fairphone achterop een vingerafdrukscanner en ook het scherm is onder handen genomen. Dit alles moet leiden tot een meer modern en hedendaags uitziende smartphone. Maar dan eerlijk.


Vragen en antwoorden over de Fairphone 3