Fairphone 2 krijgt Android-update en transparante covers


Fairphone, het merk dat bekend staat om z'n eerlijke en eenvoudig zelf te repareren telefoons, maakt bekend dat de Fairphone 2 binnenkort een update naar Android 7.1 Nougat krijgt. Dat is weliswaar niet de nieuwste Android-versie maar het is wel fijn dat het inmiddels 3 jaar oude telefoons nog steeds updates krijgt.

Fairphone schrijft in een blogpost het belangrijk te vinden dat niet alleen de buitenkant onderhouden wordt maar ook de binnenkant. In dit geval de software. En omdat je daar als gebruiker nauwelijks invloed op kunt uitoefenen komen daar de makers van de Fairphone 2 om de hoek. Het toestel mag op moment van schrijven dan wel 3 jaar oud zijn, het wordt nog steeds in Nederland verkocht en kent een schare en trouwe groep fans. Al was het maar omdat de Fairphone 2 vrijwel de enige smartphone is die niet alleen zelf eenvoudig te repareren is maar ook louter conflictvrije materialen kent.

Fairphone 2 Slim Case - Transparent
Doorzichtige achterkant

Fairphone hoopt de update naar Android 7.1 rond de zomer van 2018 klaar te hebben. Met deze update wordt het ook mogelijk om maandelijkse beveiligingsupdates uit te rollen. De reden waarom voor Android 7.1 gekozen is en niet Android 8 of zelfs 8.1 is omdat de update vanaf Android 6.0 naar 7.1 vele malen eenvoudiger is van 6.0 naar 8.0. Bovendien is Fairphone al één van de weinige fabrikanten die met een Android 7.1-update komt voor een smartphone met een Qualcomm Snapdragon 801-processor; het rekenwonder dat de Fairphone 2 aanstuurt. Er is overigens nog meer goed nieuws voor eigenaren van een Fairphone 2; er komt een transparante en een zwarte semi-transparante achterkant beschikbaar. De transparante 'Fairphone 2 Slim Case' en 'Black Translucent' zijn verkrijgbaar via de Fairphone-webshop en kosten €30 per stuk. CEO Bas van Abel hint in zijn blogpost verder op een nieuw model, "we’re not releasing a new model just yet". Wordt vervolgd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel