Fairphone 2


Fairphone 2
Fairphone 2 transparant linkerzijkant
Fairphone 2 transparant achterkant
Fairphone 2 blauw overzicht
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarBlauwRoodWitZwart
Schermformaat
5,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Fairphone 2

 • Geen conflict materialen gebruikt
 • Zelf defecte onderdelen vervangen
 • Geschikt om onderweg snel mee te internetten (4G)
 • Ruimte voor plaatsen 2 simkaarten

Minpunten Fairphone 2

 • Duurzaamheid heeft z'n prijs

Prijsvergelijker Fairphone 2
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 26,50 € 0,00 100 500 MB   Tip
Ben € 27,50 € 0,00 100 1000 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 31,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 34,00 € 0,00 300 1500 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 37,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Vodafone € 42,00 € 0,00 150 2000 MB   Bekijk
KPN € 47,00 € 0,00 onbeperkt 2000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Fairphone 2 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Fairphone 2 in het kort

De Fairphone 2 is één van de weinig, misschien wel de enige ethische telefoon die je vandaag de dag kunt kopen. In iedere telefoon vindt je metalen die soms niet altijd netjes gewonnen worden. Werknemers worden uitgebuit en soms wordt kinderarbeid ingezet. De Fairphone 2 kun je met een gerust hart kopen, die bestaat namelijk niet uit zogenaamde "conflict materialen".

Modulair ontwerp

Op zich bestond de eerste Fairphone ook al uit eerlijke materialen, de Fairphone 2 doet er nog een schepje bovenop. Zo is hij ditmaal modulair zodat je defecte onderdelen eenvoudig zelf kunt vervangen. In de webshop van Fairphone kun je zelf onderdelen bestellen. Het zelf repareren van bijvoorbeeld de camera of het beeldscherm is daarmee een fluitje van een cent. Je hoeft dus niet meer meteen een compleet nieuwe telefoon te kopen. Dat maakt van de Fairphone 2 een duurzame telefoon.

Fairphone 2 blauw overzicht

Werk en privé

Fairphone maakt bij de Fairphone 2 gebruik van Android, te weten versie 5.1. Hiermee heb je de beschikking over tal van populaire apps en games die je gewoon in de Play Store kunt downloaden en installeren. Handig is ook dat je twee simkaarten in het toestel kwijt kunt. Zo kun je bijvoorbeeld je werk en privé simkaart gelijktijdig gebruiken. Dat scheelt weer een extra telefoon en ook dat is weer goed voor het milieu. De Fairphone 2 is standaard uitgerust met 64 GB aan opslaggeheugen en dat is groot genoeg om niet meteen een geheugenkaartje aan te schaffen. Iets wat trouwens wel gewoon kan.

Belangrijkste Fairphone 2 specificaties

 • Volledig ethische telefoon zonder conflict materialen
 • Zelf defecte onderdelen vervangen en repareren
 • 5.0 inch IPS display voorzien van Corning Gorilla-glas 3
 • 32GB aan opslaggeheugen maar uitbreidbaar dankzij microSD-kaartjes
 • Onderweg snel mobiel internet dankzij 4G (LTE)
 • 8 megapixel hoofdcamera met Sony-sensor
 • Twee simkaarten plaatsen dankzij Dualsim-ondersteuning
 • Quad-core Snapdragon 801 processor op 2,3 GHz bijgestaan door 2 GB werkgeheugen
 • Bekijk alle Fairphone 2 specs

Wel wat minpunten

Het modulaire karakter van de Fairphone 2 maakt hem wel wat groot, vooral in vergelijking met andere 5 inch telefoons. Hij is met 11 millimeter ook wat dikker. Voor ultra compacte telefoons kun je beter verder kijken. Ook een minpuntje is de camera en dan met name de selfiecamera. Fairphone past weliswaar een Sony-sensor toe maar deze is met 2 megapixel wel wat aan de lage kant. Grootste bezwaar aan de selfiecamera is echter de lens, die kent een maximale opening van f/2.8 en daarmee is hij niet geschikt om in het donker selfies mee te maken. Als je dat echt belangrijk vindt dan raden we je aan verder te kijken. Ook kent de Fairphone 2 een relatief hoge prijs. Een ethische telefoon heeft zo z'n prijs.

Goedkoopste Fairphone 2 prijzen

De Fairphone 2 is zowel los als in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Wij vonden al vanaf € 529 een passende aanbieding. In combinatie met een abonnement behoort ook gewoon tot de mogelijkheden. Je hebt al een Fairphone 2 vanaf 26,50 euro per maand zonder vooraf bij te betalen. Die prijs geldt overigens wel voor een tweejarig abonnement. Ga je liever voor een kortere looptijd klik dan door naar deze abonnementspagina, kies vervolgens links bovenaan in het zoekfilter voor 1 jaar. In datzelfde zoekscherm kun je ook meteen zoeken op bundels waaronder aantal belminuten, sms’jes en MB’s. Ook kun je er aangeven hoeveel je wilt bijleggen voor een toestel. De Fairphone 2 is verkrijgbaar in de volgende kleuren: Turquoise (blauw), Red (rood), White (wit) en Indigo (zwart). Fairphone heeft alleen een uitvoering uitgebracht met 32 GB aan intern opslaggeheugen. Daar is echter eenvoudig wat aan te doen door zelf een geheugenkaart (type MicroSDHC) bij te plaatsen.


Video over de Fairphone 2

De Fairphone 2 is modulair waardoor je onderdelen eenvoudig zelf kunt vervangen. Handig als je je scherm weer eens stuk laat vallen! Scheelt veel geld en dat is wel zo eerlijk


Concurrenten van de Fairphone 2

Vergelijk de Fairphone 2 met deze producten


Praat mee over de Fairphone 2