Samsung komt met Galaxy A6 en A6+ met dubbele camera


Samsung heeft de Galaxy A6 en A6+ uit de doeken gedaan. Het is voor het eerst dat Samsung met een Galaxy A6 komt en de Galaxy A6+ is meteen de eerste in de A-serie die met een dubbele camera achterop is uitgerust.

Zowel de Galaxy A6 als de Galaxy A6+ krijgen een lang scherm met dunne schermranden, net als Samsung bij de Galaxy A8 deed. Daarmee ogen ze meteen erg modern maar het is ook erg praktisch; ze bieden beiden namelijk lekker veel schermruimte voor je content. Die schiet je met de dubbele camera achterop de A6+ eenvoudig zelf. Die camera kent Live Focus waarmee je de achtergrond eenvoudig onscherp kunt maken. Ideaal voor het maken van professioneel ogende portretfoto's.

Samsung Galaxy A6 en A6+

Naast vingerafdrukherkenning kun je Samsung's nieuwste A-modellen ook ontgrendelen met je gezicht. Iris-herkenning zoals op de Galaxy S9 ontbreekt. Wel aanwezig is een hoge resolutie selfiecamera met eigen flitser, Dolby Atmos-ondersteuning en Bixby Vision voor het herkennen van objecten en tekst. De Samsung Galaxy A6 krijgt een 5,6 inch AMOLED-scherm mee met HD+ resolutie, 16 megapixel f/1.7 camera, 16 megapixel f/1.9 selfiecamera, 3000 mAh batterij en 1,6 GHz octacore-processor. De Samsung Galaxy A6+ krijgt een iets groter 6 inch scherm met Full HD+ resolutie. De 16 megapixel f/1.7 camera wordt vergezeld door een 5 megapixel f/1.9 sensor. De selfiecamera kent echter de meeste megapixels; 24 megapixels met een f/1.9 lens. De batterijcapaciteit komt uit op 3500 mAh en de octacore-processor draait op maximaal 1,8 GHz.

Adviesprijzen

Samsung geeft aan dat de Galaxy A6 en A6+ ergens in juni 2018 verkrijgbaar zullen zijn in de kleuruitvoeringen Black, Gold en Lavender. Prijzen voor de A6 beginnen bij 309 euro, de A6+ moet 369 euro kosten. Naast een enkele sim worden er ook Dual SIM-uitvoeringen van de A6 en A6+ verwacht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel