Lenovo lanceert gelijktijdig Motorola Moto G, G6 Play, G6 Plus, E5 en E5 Plus


Lenovo heeft diverse nieuwe Motorola-telefoons aangekondigd waaronder de Moto G6, G6 Play, G6 Plus, E5 en E5 Plus. Alle toestellen delen dat ze Android 8.0 Oreo draaien, over een Max Vision-scherm met 18:9-verhouding beschikken en relatief laag geprijsd zijn. Maar er zijn natuurlijk ook verschillen, erg grote verschillen.

Dat de Moto G6, G6 Play, G6 Plus, E5 en E5 Plus er aan zaten te komen was al geen geheim meer. Van alle toestellen was de afgelopen tijd al het nodige uitgelekt. Bovendien had Lenovo aangekondigd op 19 april met nieuwe Motorola-toestellen te komen. En geheel in stijl met de eerste Moto G die 5 jaar geleden werd aangekondigd is ook deze Moto G6 weer een prijsvechter met concurrerende specificaties in een vrij aantrekkelijke behuizing. Ditmaal met een modern langgerekt scherm met relatief dunne schermranden. Lenovo noemt het Max Vision en het kent een verhouding van 18:9.

Motorola Moto G6 Deep Indigo
De Motorola Moto G6 in de kleur 'Deep Indigo'

Datzelfde scherm zien we terug bij de overige modellen al verschilt wel de toegepaste resolutie. De G6 kent een resolutie van Full HD+ net als de G6 Plus terwijl de G6 Play juist een lagere HD+ resolutie krijgt, net als de E5 en E5 Plus. Dat is meteen een goede graadmeter hoe je alle toestellen moet indelen; de G6 is de middenmotor, de G6 Plus de uitgebreidere broer, de G6 Play het instapmodel terwijl de E5 en E5 Plus juist weer de eenvoudiger neefjes zijn met wat meer spierballen.

Motorola Moto E5 Plus Flash Grey
De Motorola Moto E5 Plus in 'Flash Grey'

Andere verschillen zitten hem in de camera en batterij. Zo kennen de Motorola Moto G6 en G6 Plus beiden een dubbele camera van 12 en 5 megapixel groot. Verschil zit hem in de lens die bij de G6 een aperture kent van f/1.8 en bij de G6 Plus een nog lichtsterkere f/1.7. Wordt je juist warm voor een grote batterij dan kun je nauwelijks om de Moto E5 Plus heen met z'n 5000 mAh grote batterij, de E5 en G6 Play kennen een 4000 mAh, de G6 Plus kent een 3200 mAh variant en de G6 kent de kleinste batterij van nog altijd 3000 mAh groot.

In de winkel

Alle nieuwe Motorola's worden op z'n vroegst pas in mei/juni verwacht. Prijzen zijn 149 euro voor de Moto E5, 189 euro voor de E5 Plus, 199 euro voor de G6 Play, 249 euro voor de G6 en 299 euro voor de G6 Plus. De eveneens aangekondigde Motorola Moto E5 Play komt niet in Europa uit.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel