Samsung ontwikkelt eigen onbreekbaar scherm


Samsung heeft onlangs een certificaat ontvangen op een eigen ontwikkeld onbreekbaar telefoonscherm. Het bedrijf maakte voorheen voornamelijk gebruik van Gorilla Glass dat onlangs nog versie 6 aankondigde. Samsung's eigen glas blijkt uit eigen testen zelfs nog steviger dan dat.

Telefoonschermen worden vandaag de dag doorgaans beschermd door glas. En omdat glas kan breken is het zaak dat zo stevig mogelijk te maken. Corning ontwikkelt ieder jaar een opvolger van Gorilla Glass dat met iedere iteratie steviger wordt. Een alternatief voor glas is plastic. Dat kan niet breken maar heeft als eigenschap dat het veel makkelijker krast. Samsung schijnt met haar oplossing een gulden middenweg gevonden te hebben. Samsung's flexibel OLED-paneel beschikt over "een onbreekbare substraat met daarop een laag" maar met dezelfde hardheid als glas.

Samsung flexible OLED panel
Samsung's stevig OLED-paneel

Het nieuwe scherm moet ongetwijfeld terecht gaan komen in Samsung's aanstaande flexibele telefoon, momenteel nog bekend onder de naam Galaxy X. Het scherm, dat nog tijdens de SID DisplayWeek in mei 2018 gedemonstreerd werd, is gecertificeerd door Underwriters Laboratories dat namens het OSHA (Occupational Safety and Health Administration) diverse producten test. Volgens hun test raakte het paneel zelfs na 26 keer vallen op een hoogte van 1,2 meter niet beschadigd. Hiermee voldoet het scherm aan de militaire MIL-STD-810G standaard. Het scherm overleefde zelfs vallen vanaf 1,8 meter.Praat mee over dit artikel