Huawei Mate S met Force Touch-scherm verschenen in winkel


De aankondiging van de Huawei Mate S staat voor 2 september gepland maar nu al is een online winkel begonnen met de verkoop van het toestel. Bijzonder eraan is z'n touchscreen dat intensiteit in druk kan waarnemen.

Dergelijke schermen zijn bekend geworden door Apple dat het voor het eerst in de Apple Watch toepaste. Ook van de iPhone 6s wordt gezegd dat die met een Force Touch-scherm wordt uitgerust. Huawei is ze nu voor door hem in deze Mate S toe te passen. Dat scherm meet 5,7 diagonaal en krijgt een ietwat teleurstellende Full HD-resolutie. Hierdoor komt de pixeldichtheid uit op 386.

Huawei Mate S

Door de vermelding op de website leren we meteen diverse specificaties. Zo moet het toestel een Kirin 935-processor krijgen met 8 cores, een 20 megapixel camera met 8 megapixel selfiecamera en zit er binnenin 3 GB aan werkgeheugen met 64 GB aan opslaggeheugen. Ook krijgt de Huawei Mate S een vingerafdrukscanner die vanuit alle richtingen te gebruiken is. Hoe de Mate S eruit ziet weten we nog niet, de website heeft een afbeelding van de Mate 7 gebruikt.

Bron: Oppomart.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel