Apple gaat defecte camera's iPhone 6 Plus vervangen


Apple komt gebruikers met een defecte iSight-camera op de iPhone 6 Plus tegemoet en gaat de cameramodule vervangen. Het gaat om iPhone 6 Plus-modellen die tussen september 2014 en januari 2015 zijn verkocht.

Volgens Apple gaat het om een klein percentage iPhone 6 Plus gebruikers die last hebben van het probleem. Zij schieten alleen maar wazige foto's. Apple heeft het probleem gelokaliseerd in de iSight-cameramodule en is inmiddels een terugroepactie begonnen. Gebruikers kunnen controleren of zij in aanmerking komen via deze Apple-supportpagina.

Apple iSight camera
Kaputt

Mocht jouw Apple iPhone 6 Plus getroffen zijn dan zul je naar een geautoriseerd Apple-verkooppunt moeten. Je kunt ook naar één van de drie officiële Apple Stores die Nederland op moment van schrijven rijk is. Gebruikers waarvan het scherm gebarsten is zullen dat eerst moeten oplossen. Apple kan namelijk de cameramodule niet vervangen als het scherm stuk is. Het camera-probleem is trouwens niet het eerste probleem dat Apple ondervindt met de grotere iPhone 6 Plus. Eerder nog ondervonden gebruikers met 128 GB geheugen problemen. Ook was het toestel extra gevoelig voor doorbuigen. Voor beide problemen is echter nooit een terugroepactie gestart.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel