Reboot-probleem 128 GB versie iPhone 6 Plus mogelijk hardware-gerelateerd

· 3 reacties


Sommige gebruikers met een 128 GB uitvoering van de iPhone 6 Plus hebben te maken met spontane reboots. Het toestel loopt dan vast en herstart uit zichzelf. Volgens kenners zou het probleem wel eens in de hardware kunnen liggen.

Apple introduceerde samen met de iPhone 6 Plus en de iPhone 6 de grotere 128 GB geheugenuitvoering. Handig want bij iPhones kun je niet eenvoudig een geheugenkaartje bijplaatsen. Sommige gebruikers hebben echter een vervelend probleem; spontane herstarts.

Hello iPhone 6 Plus
En alweer een reboot voor de iPhone 6 Plus

Kenners merken op dat dit probleem wel eens moeilijk voor Apple op te lossen is. Het probleem zou namelijk mogelijk in de hardware zitten. Apple maakt namelijk voor de 128 GB uitvoering van de iPhone 6 Plus gebruik van het goedkopere TLC (Triple Level Cell) NAND-geheugen. Dit in tegenstelling tot MLC (Multi-Level Cell) wat we in veel andere Apple-producten aantreffen. Groot nadeel van TLC is dat het veel foutgevoeliger is. Apple zou intussen al begonnen zijn met het vervangen van iPhone 6 Plus-exemplaren van klagende gebruikers. Het is voor het bedrijf niet te hopen dat het een grootschalige en kostbare terugroepactie moet houden, al heeft Apple daarvoor genoeg cash in kas.

Bron: Businesskorea.co.kr


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel