Verkeerd terugstoppen S Pen in Samsung Galaxy Note 5 kan toestel beschadigen


Hij is hier niet officieel uitgekomen maar inmiddels wel als import verkrijgbaar. En wie een exemplaar heeft kan maar beter goed opletten hoe hij z'n S Pen terugstopt. Dat kan namelijk wel eens verkeerd aflopen voor het toestel.

Voorheen was het vrijwel onmogelijk om de S Pen verkeerd terug te stoppen maar dat lijkt voor de Galaxy Note 5 niet op te gaan. Samsung heeft een nieuwe springveer-methode bedacht om het pennetje uit het toestel te halen. Ze zijn alleen vergeten die dummy-proof-beveiliging te implementeren. En juist die springveer kan de sensor die herkent of het pennetje in het toestel zit beschadigen. Ook bestaat de mogelijkheid dat de pen geheel vast komt te zitten.

De heren van AndroidPolice hoorden over deze vermoedelijke ontwerpfout en braken het toestel. Het viel ze op dat het verkeerd terugstoppen van de pen even veel kracht vereist als de juiste manier. Wie de pen dus op de tast terugstopt kan zich snel vergissen. Samsung heeft nog niet gereageerd. Zolang er dus geen oplossing is is het raadzaam goed te kijken hoe je de S Pen terugstopt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel