Archos 50 Cesium is eerste met Windows 10 Mobile


Niet Microsoft maar Archos is de eerste fabrikant die een telefoon met Windows 10 aankondigt. Het Franse bedrijf laat de relatief eenvoudige 50 Cesium zien tijdens de IFA-beurs volgende week in Berlijn.

De Archos 50 Cesium is weliswaar de eerste met Windows 10 maar het gaat hier niet om een high-end vlaggenschip. Het toestel kent wel een royaal 5 inch IPS-beeldscherm met HD-resolutie maar de keuze voor de processor verklapt dat het hier om een instapmodel gaat. Het is een Snapdragon 210 op 1,1 GHz. Dat is niet het krachtigste rekenwonder van Qualcomm maar voldoet wel voor eenvoudig gebruik.

Archos 50 Cesium met Windows 10

De 50 Cesium is verder geschikt voor Dual SIM en ondersteunt 4G-netwerken. De camera komt uit op een respectabele 8 megapixel terwijl er voor een 2 megapixel selfiecamera zit. De batterij stelt wat teleur op 2.100 mAh. Het zal Archos niets uitmaken want zij hebben de primeur van de eerste Windows 10-telefoon. Het duurt echter nog wel tot november voordat het toestel op de markt is, Windows 10 voor telefoons is namelijk nog niet af. Naast de 50 Cesium komt Archos ook met de vrijwel identieke 50e Helium. Dat toestel is identiek op het besturingssysteem na, dat is namelijk Android 5.1 Lollipop. Beiden gaan ongeveer 135 euro kosten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel