Render toont eerlijke Fairphone 3, wordt 27 augustus verwacht


Er is een render opgedoken van de langverwachte Fairphone 3. Geruchten over het eerlijke toestel dat uit conflictvrije materialen is opgetrokken gaan al langer maar nu duikt er eindelijk concreet bewijs van op.

En met "concreet bewijs" doelen we op renders afkomstig van @evleaks. De renders afkomstig van @evleaks gelden als betrouwbaar en dan durven we onze vingers er wel aan te branden. Het was al een poos wachten op de Fairphone 3 nadat het bedrijf in april stopte met de verkoop van de Fairphone 2.

Fairphone 3
De eerlijke Fairphone 3

De toekomst van de Fairphone 3 was lange tijd onzeker. Het bedrijf er achter haalde in 2018 nog voldoende geld op voor een derde model maar het bleef daarna lange tijd stil. Het stoppen met de verkoop van de 2 en het vaag blijven over een opvolger deden de zaak ook niet goed. Maar hij lijkt toch echt te komen.

Fairphone 3 specificaties

De Fairphone 3 lijkt op het eerste gezicht een significante update. Achterop zien we een vingerafdrukscanner terwijl voorop gekozen is voor een scherm met dunnere schermranden en een moderne 18:9 verhouding. Het geheel oogt hierdoor niet alleen moderner, hij lijkt ook een stuk praktischer te zijn. Uiteraard gaan we er vanuit dat het toestel in hoge mate modulair is. Defecte onderdelen kunnen hierdoor eenvoudig en voordelig zelf gerepareerd worden.

Onthulling Fairphone 3

Nu er een render verschenen is van de Fairphone 3 lijkt een release aanstaande. Vooral nu het toestel op 5 augustus z'n Bluetooth-goedkeuring kreeg. Fairphone maakt een einde aan de onzekerheid en meldt dat het toestel 27 augustus 2019 wordt onthuld. Meer details zoals volledige specificaties, prijs en beschikbaarheid worden dan verwacht.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel